Kunskaps- och rehabiliteringscenter för barn och vuxna med multipla extremitetsavvikelser

För remittenter

Remiss till EX-Center ställs via
Take Care,
Amputations- och Dysmelicentrum
eller
Pappersremiss skickas till:
Aktiv Ortopedteknik
Amputations- och Dysmelicentrum
"EX-Center"
Box 4041
169 04 SOLNA

Tips- och idédatabas

www.tipbase.org

EX-Center driver hjälpmedelsdatabasen Tipbase (www.tipbase.org). Tipbase upplyser om tips, produkter och smarta lösningar för personer med multipla extremitetsavvikelser. På Tipbase finns allt från klassiska hjälpmedel till produkter som går att köpa i vanlig affär till hemsnickrade lösningar. 

Alla personer med multipla extremitetsavvikelser har egna unika lösningar och preferenser för att klara av sin vardag. Det räcker således inte med att visa olika patienter med samma skada en lösning på hur man exempelvis klär på sig och tro att detta sätt ska passa alla. Genom att många personer delar med sig av sina personliga tips och tricks till databasen så går det för den enskilde brukaren att utifrån detta utarbeta något som fungerar. I databasen finns praktiska tips om allt från ätande, påklädning, bilanpassning, barnskötsel, arbete, fritid och mycket mer. 

Tipbase ger personer med multipla extremitetsavvikelser en möjlighet att slippa uppfinna hjulet om och om igen. Alla nya EX-Centerpatienter får under sin vistelse på EX-Center en genomgång av Tipbase.
http://www.tipbase.org

Rehabteamet804
808